Пресметка на сегменти за лак

Изработка на скала 1:

Димензии

Радиус R1
Радиус R2
Број на сегменти S
Лачен агол UGoogle Play

Калкулатор за пресметување на празни места за правење лакR1 - Внатрешен радиус на лакот.
R2 - Надворешниот радиус на лакот.
S - Број на сегменти на лакот.
U - Секторски агол на круг.

Карактеристики.

Пресметка на големината и бројот на делови за производство на дрвен лак.


Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte