Пресметувањето на износот на материјал за надворешни ѕидови


Изработка на скала 1:

Определи го типот на ѕидови

Наведете димензиите во сантиметри

Наведете димензиите на ѕидовите
Ширина на фронтон ѕид X
Должината на страничниот ѕид Z
Риџ висината на фронтон Y
Вол висина (на аголот) H
Дебелина на ѕидовите TИзберете ѕидот материјалGoogle Play

Пресметка на ѕидови


Наведете димензиите во сантиметри

X - Ширина на фронтон ѕид
Z - Должината на страничниот ѕид
Y - Риџ висината на фронтон
H - Висината на ѕидот на аголот на
F - Риџ висина sidewall
T - Дебелина на ѕидовите

На програмата ќе го пресмета износот на материјали за надворешни ѕидови од тула, блок, плоштадот се најавите или рамка куќа.
Одредите висината на гребенот на фронтон ѕидот на иста висина, ако сакате да ѕид подот.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte