Пресметка на износот на материјал дома направени на трупци


Изработка на скала 1:

Наведете димензиите на
Димензии ѕид

Должината на ѕидот на фасадата A
Должината на страничниот ѕид B
Висина на фасадата H
Висината на страничниот ѕид G
Висината на ѕидовите на најавите U

Должината на една партиција кат L1
Висина од приземје ѕидови P1
Должина на партицијата 2 спрата L2
Висина 2 спрата ѕидови P2

Големина на дрвена граѓа

Дијаметарот на трупци D
Висина C
Должина на нозе T

Растојанието помеѓу пиновите N

Тежина од 1 кубен метар, килограми V
Цената од 1 кубен метар S


Google Play

Пресметка материјали најавите на трупци


Наведете потребните димензии на ѕидовите.

A - Должината на ѕидот на фасадата.
B - Должината на страничните ѕидови.
Овие димензии може да се специфицирани од страна на надворешните димензии на секири, или да се најавите ѕидови. Опција 1 или 2.


H - Висината на гребенот на предната фронтон. Ако рамка без pediment, во собата на вредноста на = 0
G - Висината на страничниот ѕид на врвот на pediment. Ако ниту една страна нема-фронтон рамка, потоа во собата на = 0
U - На висината на ѕидот на аголот.
T - Должината на ногата.

Големина на логови.

D - Дијаметарот на логови.
C - Корисни висината на најавите, чекор една круна. Големината секогаш треба да биде помалку од дијаметарот на логови.

На фасадата на куќата направени на трупци На страничниот ѕид на дрвена куќа Задник логови
Партиции на првиот и вториот кат.

Внесете вкупната должина на сите партиции на првиот кат L1 и вториот кат L2.
Наведете висината на ѕидовите на приземјето P1 и вториот кат P2.
Ако пресметката на најавите ѕидови не е потребно, во собата на = 0

Дополнителни податоци
Растојанието помеѓу пиновите
N - Растојанието помеѓу пиновите.
V - Тежината на еден кубен метар на логови.
S - Проценетите трошоци за еден кубен метар на логови.

Ако висината на ѕидовите на главната најавите не е повеќе чекор, круна, на програмата ќе се промени оваа висина.
Во овој случај, резултатот од околу порака Промени!


На програмата ќе се пресмета износот на градежни материјали за изградбата на дрвени куќи и бањи направени од логови.
Резултат на пресметка содржи податоците поединечно за ѕидовите, Gables и ѕидови, и нивната сума.
Ова е периметарот на најавите, бројот на коронки, области и волумени на ѕидови и партиции, бројот на регистрите и нивната вкупна должина.
Програмата ќе се пресмета вкупната тежина на труп и на проценетите трошоци за куќата.

Областа на надворешните ѕидови и партиции ќе биде корисно да го пресмета бројот на импрегнација и сликарство.
Вкупната должина на трупци да им помогне на пресметување на изолација помеѓу круни.
Не заборавајте да се земе во предвид трошокот на собранието и инсталацијата, трошоците за превоз.
Вратите, прозорците и вратите не се бројат. Трошоците на материјалите, тие немаат влијание.
Број на шпилка е пресметана паушално.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte