Пресметка на големината на спирални скалила


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Висина на скалата H
Дијаметар на скали D1
Внатрешен дијаметар D2
Агол на ротација A

Број на газишта C
Дебелината на газишта Z


Google Play

Пресметка на спирала скалила


Наведете потребните димензии

H - Висина на скалата
D1 - надворешен дијаметар
D2 - Внатрешен дијаметар
C - Број на газишта
Z - Дебелината на газишта
A - Ротацијата агол скала

Помош


Должината на чекорите во спирала скалите не треба да биде помала од 80 см
Чекор ширина во централниот дел треба да биде не помалку од 20-25 см во најширокиот дел - не повеќе од 40 см Спирални скали чекор висина може да биде поголема од висината препорачува за средината на лет на скалите. Нормален чекор висина за ПРОМЕНЛИВА е 16 см за завртка - 18 см

Во местото каде што почнува нога, чекори спирално скалиште да биде околу 25-30 см, на работ - не помалку од 30-35 см Длабочината ниво е прилично лесен. Потоа нога човекот ќе биде на сцената во целост, не виси преку работ.

Чекор големина спирала скалите.

h - Должината на сцената
W1 - чекор широчина во најширокиот дел од
W2 - ширина на работното парче сцената
α - банкарски агол чекор

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte