Пресметување на волумен на течност во нецелосни контејнер


Наведете димензии во милиметри

Дијаметар D
Ниво H
Должина LGoogle Play

Пресметување на волумен на течност во резервоарот нецелосни


Наведете димензии во милиметри

D - дијаметар садови
H - нивото на течноста
L - должина капацитет


На програмата ќе се пресмета износот на течност во цилиндричен резервоар, вкупен и слободен волумен на резервоарот површина.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte