Пресметка полукружна стакленички


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Ширина X
Должина Z
Висина Y
Делови на фасадата A
Делови од ѕидовите E
Клетки во деловите D


Google Play

Расчет полукруглой теплицы

Емисиите на стакленички Наведете димензии во милиметри

X - ширината на стаклена градина
Z - должината на стакленички
Y - Висина

Пресметка на емисиите на стакленички
A - бројот на вертикални делови на фасадата
E - бројот на вертикални ѕид делови
D - број на клетки во вертикална делови

Со варирање на бројот на делови и клетките во нив, ние избираме оптимална големина.
Големината на клетките ќе се пресметува автоматски.
Сите димензии се прикажани на слика стаклена градина.

Програмата е дизајнирана за да се пресмета материјали потребни за изградба на полукружна стаклена градина.
Пресметката може да се знае плоштина и волумен на стаклена градина, од областа на застаклување, износот на материјали за структурата, периметарот на фондацијата.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte