Пресметка на скали со 90 °


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Вкупна висина Y
Должината на отвор X
Ширина на скали E
Број на степени на C
На пониско ниво P
Дебелината на газишта Z
Исфрлен раб на газишта F


Google Play

Пресметка на скали со 90°


Наведете потребните димензии во милиметри

X - Должината на отворањето, кое ќе го окупираат скала
Y - висина од нивото на подот на првиот кат на вториот кат ниво на подот
E - Ширина на скали
F - Полицата чекори
Z - Дебелината на газишта

C - бројот на фази
P - Број на газишта + областа

Пресметка на ротациона скала е малку покомплицирано пресметка на директно скалите.
Пресметка на погодност скалите се пресметува по формула врз основа на должината на теренот.
Должината на теренот човекот е 60-66 цм, во просек - 63 см
Комфорни скалилата одговара на формулата: 2 чекор висина + длабочина на ниво = 63±3 види

Најзгодно навалите скала - од 30 ° до 40 °.
Длабочина скалила чекори треба да ги исполнуваат големина 45 чевли - не помалку од 28-30 см
Недостаток на длабочина можат да компензираат за проекција чекор.
Чекор висина треба да биде 20-25 cm

Само се удобно вртење по скалите, можете да го промените висината на платформа.

Програмата ќе подготви шематски планови вртење скали до главниот агли и димензии.
Во цртежите покажува севкупниот димензии на скалите, по повод одбележувањето на врвот од чекорите на жила, на аглите на чекори и основни димензии на чекори себе.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte