Пресметување на волуменот на sawn

Наведете димензии во милиметри

Ширина W
Дебелина H
Должина L
Изберете извор на податоци за пресметка наЦената од 1 кубен метарGoogle Play

Пресметка на дрвена граѓа


Наведете димензии во милиметри

W - Ширината на одборот
H - Одборот дебелина
L - Должина на одборот

Првични податоци
N - Број на парчиња
E - Бројот на кубни метри
Многумина во изградба на куќи или бањи се соочуваат со потребата да се пресмета колку граѓа ќе бидат потребни за да работат. Се утврди колку одбори или греди, едноставна. Но цената на граѓа обично е наведено по кубен метар, во кој случај тоа е поудобно да ги користите посебна програма за пресметки. Со користење на нашиот сајт, знаеш должина, ширина и дебелина на управниот одбор, како и нивното количество во единици, ќе бидат во можност да се пресмета колку кубни метри дрво што треба и колку тоа ќе чини метар кубен, или еден одбор.

Опсегот

Граѓа се т.н. затоа што тие се добиени со пила во стебло. Дрвени користат за изградба, мебел, амбалажа и разни други производи. Денес, овој тип на градежни материјали е најпопуларниот. Дрво, што се користи за да се направи дрво е одличен изолационен материјал одржува стабилна влажност и не бара посебен третман и заштита, што го прави особено погодни.

Видови на дрва

Тоа е sawn дрва, остро одбори, unedged одбор, изградба на железница. Брус е дрво, преработките од сите страни. Во намалување има квадратен или правоаголен попречен пресек. Најчестите дрво се користи во изградбата на куќи, бањи и подни системи.
Сечење одбор е хармоничен дрво што се користат во градежните работи надвор од зградата, а во дизајнот на ентериер простор. Сечење одбор во делот е правоаголник. Unedged одбор е различна од намалување, така што на рабовите не ја сече, така што останува видлива слој на кората на дрвото од кое овој форум намали. Изградба железнички или бар е бар, помал дел од нормално, и е широко се користи во градежништвото.
Граѓа се разликуваат во вид на дрво од кои се направени од. Тие ги направи од зимзелени дрвја како бор, смрека и ариш. И тврдо како даб, бука, бреза, и трепетлика.
Разлика граѓа и влажност. Тие се поделени во влажна со влажност над 22 проценти, а со сува содржина на влага под 22 проценти. Прв пат се користи за градежни работи, а вториот за производство на мебел.
Фондови се и неколку видови на дрво. Изборот зависи од видот на барањето. Така, употребените материјали за мебел премија. За дрво и дрвни производи погодни дрва 1 одделение и одделение 2 и 3 се користи исклучиво како градежен одбор.

Совети за складирање

Граѓа, ако не се користи за долго време, треба да бидат заштитени од влага. Ова може да доведе до влошување на состојбата. Не чувајте дрва, наредени едни на други. Помеѓу слоеви на ленти или штици треба да се во врска.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte