Пресметка на материјали за изградба на базен


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Длабочина H
Длабочина H2
Должина X
Ширина Y

Дебелина на ѕидовите A
Дебелината на дното B

Ширината на страната E
Раб висина F
Нивото на водата WГолемина U1
Големина U2

Наведете вредноста на ископувањето работа

Ископ (за 1 кубен метар)
Отстранување на почвата (за 1 кубен метар)Google Play

Пресметка на правоаголни базен


големината на базенот големината на базенот
големината на базенот големината на базенот
постела, ѕидовите и од страна на базен
Наведете димензии во милиметри

X - во должина базен
Y - во ширина на базенот
W - Нивото на водата
H - висината на ѕидот на левата
H2 - висината на ѕидот од десната
U1 - растојание до работ
U2 - ширината на полицата
A - Дебелина на ѕидовите
B - Дебелината на дното
E - Ширината на страната
F - Раб висина

На програма ќе ви помогне во дизајнирање на базенот и да се пресмета износот на градежни материјали.
Можете да го користите да се пресмета од областа на внатрешната површина и од страна на базен да се купи плочки и ленти материјали, големината на садот, да дознаете износот на бетон и износот на ископување работа за нејзината изградба, да се најде оптималниот износ на вода за избор и набавка на опрема за базен.

За пресметка на пополнување на кутијата лево соодветните вредности.
После тоа, на програмата ќе ви даде резултати во цртежот базен и постави параметри потребни за пресметки.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte