Пресметка на скалите со три спојува и рамна површина


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Вкупна висина Y
Должината на отвор X
Ширина на скали E
фаза A
фаза B
фаза C
Дебелината на газишта Z
Исфрлен раб на газишта F


Google Play

Пресметка на скалите со три спојува и рамна површинаНаведете потребните димензии во милиметри скалите на вториот кат 180 скали

X - отворање ширина скали
Y - Вкупна висина
E - Ширина на скали
F - Полицата чекори
Z - Дебелината на газишта


ѕвони на скалилата A - Број на чекори во горниот bowstring
B - Број на чекори во средината bowstring
C - број на чекори за да се намали на стрингот
кат скалила SP - Одредување на позицијата на првата фаза од нивото на подот на вториот кат.
Во првата позиција, на горниот фаза се наоѓа на нивото на подот на вториот кат.
Во вториот случај второто ниво кат е подот на последната фаза. Скала висина се намалува пропорционалноПрограмата автоматски го пресметува ширина и висина на чекорите, на аголот и димензии на почетокот, средината и дното на стрингот.
За избор на оптимална погодност скалите го промените бројот на фази.
Можете да генерирате црно-бело или во боја цртеж.

Ширината на скалите е широчината на ротирачкото платформа скалила.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte