Пресметка на материјалот лента основа


Изработка на скала 1:

Определи го типот на фондацијата

Наведете димензии во милиметри

Ширина X
Должина Y
Висина H
Дебелина A
Големина C

Арматура

Хоризонтални редови G
Вертикална барови V
Поврзување прачки Z
Чекор S
Дијаметар на арматура D

Кофражни

Дебелината на одборите за кофражни T
Должина на одборот L
Ширината на одборот E

Состав на конкретни

Тежина на една кеса K
Кеси по 1 кубен метар на бетон F

Пропорциите на бетон со тежина
цемент : песок : кршен камен

: :

Внесете ја цената на градежни материјали

цемент (по вреќа) M
песок (за 1 тон) P
кршен камен (за 1 тон) B
Билтени (за 1 кубен метар) W
Арматура (за 1 тон) N


Google Play

ПомошНаведете потребните димензии во милиметри

X - Ширината на фондацијата
Y - должина основа
A - дебелина на основата
H - Фондацијата висина
C - оддалеченост од скокач оската

A - дебелина на основата
H - Фондацијата висина
S - чекор помеѓу соединенијата
G - Хоризонтални редови
V - Вертикална барови
Z - Поврзување прачки

Потребниот износ на цемент за производство на еден кубен метар на бетонски различни во секој случај.

Тоа зависи од марката на цемент, пожелно бренд доби конкретна, големината и пропорциите на полнила.
Наведени во кеси.

Тоа не е потребно да се повторуваат колку е важна дизајн на куќата за пресметување на износот на градежни материјали за основата на куќата.
Затоа што цената на еден монолитен основа збор за третиот вредноста на куќата.

Оваа услуга ќе се олесни планирањето и пресметка на подрумски дома. Помош за пресметување на износот на бетон, арматура, кофриране одбори за уредот лента основа.

Што можеш да научиш:

Основата на темелите (На пример, да ја утврди висината на хидроизолација за да се покријат заврши подрумот)
Износ на бетон за основање и плочи или точење на подрумски кат (тука ќе биде забавно, кога поради грешки во основното множење не е доволно конкретни)
Засилување - број на вентили, автоматско пресметување на тежината врз основа на неговата должина и дијаметар од
Областа на кофражни и износот на дрва во кубни метри и во парчиња
Од областа на сите површини (за пресметување на ленти во подрумот) и страничните површини и база
Додадено на пресметка на цената на градежните материјали на фондацијата.

Рамките на истата програма ќе привлече план на фондацијата.
Се надевам дека услугата ќе биде корисен за оние кои се темелот на нивните раце, и професионалци-градители.

Состав на конкретни

Сооднос и висината на цемент, песок и чакал за правење бетонски им се дава стандардна референца, како што е препорачано од страна на производителите на цемент.
Само што цената на цемент, песок, чакал.

Сепак, составот на готовиот бетон е силно зависна од големината фракции од кршен камен и чакал, цемент бренд, свежината и складирање услови. Познато е дека продолжената складирање цемент го губи својот имот, а висока влажност квалитетот на цементот се влошува брзо.

Ве молиме имајте предвид дека цената на песок и чакал е наведено во програмата за 1 тон. Производителите исто така најави цената на метар кубен песок, чакал или мелени камен.

Учеството на песок зависи од неговото потекло. На пример, реката песок е потежок од кариера.
1 кубен метар од песок тежи 1200-1700 килограми во просек - 1500 килограми.

Со чакал и шут тешко. Според различни извори, тежината на 1 кубен метар 1200-2500 кг во зависност од големината. Потежок - повеќе од добро.

Значи бројот на цената на тон на песок и чакал можеби ќе треба да се насочите или продавачи.

Но, пресметката се уште им помага да знаете проценетите трошоци за изградба на материјали за пополнување на подрумот. Не заборавајте уште една жица за плетење фитинзи, нокти или завртки за обвивка, испорака на градежни материјали, по цена на ископување и градежни работи.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte