Пресметка на гипс картон партиции, ѕидови, тавани


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Поразот висина Y
Ширина партиција X

Висината на лист H
Лист ширина Z

Потрошувачка на материјали

Rack-Mount профили на листата S

Слоеви на гипс картон V

Растојанието помеѓу шрафовите B
Буквар N1
Кит N2
Кит финиш N3
Наслика N4Google Play

Пресметка на ѕидови, тавани или ѕидовите на гипс картон


Наведете потребните димензии во милиметри

гипс картон партиции
Y - висина на ѕид или партиција
X - ширина на ѕидот
H - висина гипсени плочи
Z - ширина од гипсени плочи

гипс одбор ѕид
S - износот на решетката профили на еден лист на drywall
V - бројот на слоеви на гипс картон
V=1 - еден слој на ѕидот или таванот
V=2 - во два слоја за на ѕид или партиција
V=3-4 - за партиции

B - Растојанието помеѓу шрафовите
Во програмата може да се пресмета потребниот износ на завршувањето на материјали - буквар, кит, боја.
Да го направите ова, се определи степенот на протокот на метар квадратен N1, N2, N3, N4.

Како резултат на тоа, програмата ќе се пресмета
површина на ѕидот или таванот гипс картон партиции
потребниот број на листови на drywall
потребниот број на профили за рамка
приближниот број на завртки, зајакнување и запечатување ленти
изолација или Шумоизолации а по завршувањето материјали.

Програмата не вклучува отворите за врати и прозорци, како и материјалната потрошувачка не се менува значително.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte