Пресметка на дрвени скелиња.


Изработка на скала 1:

Наведете димензии во милиметри

Ширината на дрвени скелиња B
Висина Y
Ширина X
Настрешница C
Пукнатина Z


Google Play

Пресметка на димензии и агли на дрвени скелиња


Наведете потребните димензии во милиметри

X - ширината на куќата
Y - висина покрив
C - големина настрешница
Z - растојание од работ на одборот пред пијан
B - Ширината на дрвени скелиња

Помош

Без изградба на покрив фармите не се имплементирани.
На фронтон покривна конструкција е потребно за да се пресмета големината на дрвени скелиња, заобиколат и џебови.
Програма за пресметување на дрвени скелиња за ова и не е наменето.
Ширината на куќата, на висина од почетокот на покривот билото и ширината на настрешница е должината на мертек пресметка, на растојание до жлебот.
Рамките на истата програма ќе привлече цртеж со димензии на дрвени скелиња. Особено тоа ќе биде корисно за оние кои решиле да се направи со рацете дрвени скелиња.

Google Play
Калкулатори вашите пресметки Најави
македонски
Вие немате задржани пресметки.
Регистрирај се или Пријавете се дека ќе биде во можност да се спаси своите пресметки и да ги испратите по пошта.
zhitov Author of the project: Dmitry Zhitov        © 2007 - 2022
Facebook Vkontakte